Rabu, 13 Julai 2011

Tungku Herba Ibu dan Bayi

                                     Tungku Herba utk Bayi harga RM10

Fungsi utk tungku bayi, dapat mengelakkan bayi dari kembung dan sakit perut, utk bayi lelaki pula dpt mengelakkan dari angin pasang,
cara penggunaan : panaskan seterika letakkan tungku di permukaan seterika utk beberapa ketika dan rasa dgn belakang tapak tangan agar tidak terlalu panas dan tuam di perut, tiap sendi bayi, belakang badan setiap kali selepas mandi..

Tungku Herba Ibu harga RM30

Dirumus dari herba terpilih. Khasiatnya yang baik untuk mengempiskan perut selepas bersalin, mencairkan ketulan darah, membuang angin dalam perut dan mengecutkan rahim serta membantu proses pemulihan selepas bersalin dengan cepat.

Bagi yang menjalani pembedahan pula, baik untuk mengecutkan luka jahitan, mengeluarkan darah kotor dan menghindar sakit-sakit badan yang tidak boleh diurut kerana pembedahan.

Baik untuk semua golongan yang mengalami sakit badan, sendi, sengal-sengal masalah bisa, ngilu, sejuk dan angin dalam badan.2 CARA PENGGUNAAN:

PENGGUNAAN UTK BERSALIN-KUKUS/STEAM/ MEMANASKAN DGN SETERIKA

Cara ini biasanya digunakan oleh pengguna yang ingin mencapai kepuasan bertungku. Dengan cara ini, kepuasan maksima dapat dicapai.
Caranya: Kukus tungku ibu lebih kurang 10-15 minit. Jangka lama masa bergantung kepada alat pengukus dan saiz api yang digunakan. Jika telah mendapat kepanasan yg dikehendaki boleh lah mula bertungku.

Ataupun panaskan seterika dn tuam tungku pada permukaan seterika dan setelah mendapatkan kepanasan yg diinginkan boleh lah mula bertungku..
* tungku yg di kukus/ stim hendaklah di jemur setelah digunakan.

Tungku anak tidak perlu dikukus, memadai dengan memanaskannya pada seterika

                                        Tungku Herba Bayi
                       Herba2 yg terkandung didalam Tungku Ibu
              Kandungan yg terdapat dlm pek Set lengkap bersalin AFIAT
              Set Bersalin Lengkap utk 44 hari dari AFIAT

Tiada ulasan:

Catat Ulasan